Phone: +36 20 292 48 29     Email: info@eckonyveloiroda.hu

Cégalapítás

A cégalapítás mindig egy izgalmas és kihívásokkal teli folyamat. Lehetőségeink számának növekedésével azonban kötelezettségeink és teendőink is nőnek, amelyek gyorsan elvehetik a kedvünket a vállalkozástól. Ha Ön szeretne csak tevékenységére koncentrálni, olvasson tovább és ugorjuk át együtt a kezdeti nehézségeket!

 

A cégalapítás lépései:

Cégalapítás

Cégalapítás

Cégforma kiválasztása:
A magyar törvénykezés számos lehetőséget kínál arra, hogy megtalálja vállalkozása számára a legmegfelelőbb cégformát. Mindezek előtt Önnek kalkulációt kell készítenie arról, hogy milyen méretű, milyen árbevételű céget kíván működtetni, illetve, hogy milyen felelősséget kíván vállalni.

Cégnév kiválasztása:
Cégneve megválasztásnál vegye figyelembe, hogy olyat válasszon, amely könnyen megjegyezhető és valamelyest utal tevékenységi körére. Ha megtalálta az Ön számára legmegfelelőbb nevet, meg kell bizonyosodnia arról, hogy azt nem használja senki. Ezt könnyedén megteheti a www.e-cegjegyzek.hu oldalra kattintva.

Cégbejegyzés:
Ha egyéni vállalkozóként szeretni a jövőben tevékenykedni, akkor ahhoz nem kell ügyvédi szolgáltatást igénybe vennie. Elegendő, ha a megfelelő nyomtatványok kitöltésével bejelentkezik a helyi önkormányzatba vagy kormányablakba és máris megkezdheti működését.
Bt, KKt, Kft és Rt alapításánál már más a helyzet. Itt már mindenképpen szükségünk lesz ügyvéd segítségére, aki elkészíti az alapító okiratot és a megfelelő illeték befizetése mellett, benyújtja a szükséges dokumentumokat a cégbíróságra. A bejegyzés a cégbíróság leterheltségétől függően beletelhet 2-3 munkanapba.