Phone: +36 20 292 48 29     Email: info@eckonyveloiroda.hu

2018-tól eddig soha nem látott kedvezményekre számíthatnak a családok!

A kormány bejelentette 2018. évi demográfiai programtervét, melyben olyan kedvezményekre számíthatnak a családok, amelyekkel eddig még nem találkozhattunk. Többek között növekedne a családi adókedvezmény a kétgyermekesek esetében és elengedésre kerülnének a hiteltartozások is.

családi kedvezmény

családi kedvezmény

Sokan mondhatják persze, hogy ez egy újabb politikai fogás a választás évében, de mi most ezzel nem foglalkozunk. Politizálás helyett inkább megmutatjuk, hogy milyen terveket jelentettek be és hogy ezek az intézkedések milyen pozitív hatással lesznek ránk nézve. A részletek ugyan még nem ismertek, de talán a mostani parlamenti ülés időszakában megtudhatjuk a pontos információkat.

A demográfiai programterv pontos elemei a következők:

  • A családi adókedvezmény mértékének további emelése a kétgyermekes családokban. 2017-ben ez a kedvezmény 100.000.- Ft, amely 15.000.- Ft adókedvezményt jelent havonta gyermekenként.
  • A diákhitel tartozással rendelkező nőknek 2 gyermek esetén elengedi a kormány a tartozás 50%-át, 3 gyerek vagy e felett a teljes tartozást elengedik.
  • A diplomás GYED időtartamát kitolja egy évvel a kormány, így ez meghosszabbodik a gyermek 2 éves koráig. A diplomás GYED összege 2017-ben alapképzésben 89.250.- Ft, míg mester vagy osztatlan képzésben 112.700.- Ft. A juttatást eddig több mint 500 fiatal vette igénybe.
  • A jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén 1-1 millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni. A miniszterelnök szavaiból az volt kivehető, hogy ezt állami támogatásként vehetik majd igénybe.
  • Bölcsődefejlesztés.
  • Külföldön tartózkodó vagy élő családok számára is elérhető lesz a babakötvény, valamint az anyasági támogatás.
  • A kormány felállít egy családpolitikai kutatóintézetet Kopp Mária szellemiségét felidézve.

 

VGyÉ