Phone: +36 20 292 48 29     Email: info@eckonyveloiroda.hu

Aktuális hírek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mai közleményében arra figyelmeztet, hogy legyünk óvatosak, mert a külföldről interneten keresztül rendelt áruk eredete nem mindig beazonosítható, így azok átvétele komoly vámköltséggel járhat.

Az EU-n kívülről érkező áruk 22 euróig vámmentesek, a megrendelőnek csak a termék árát és az esetleges szállítási költséget kell megfizetnie. 22 euró felett azonban adófizetési kötelezettség keletkezik, amely lehet áfa, vámkezelési költség. Fontos arra is odafigyelni, hogy gyakran nem a kereskedő székhelyéről, hanem más országban lévő raktárából érkezik a küldemény, ilyenkor pedig csodálkozunk, hogy az olcsón megrendelt áru ára többszörösére is dagadhat, mire eljut hozzánk. A részletekről ide kattintva tájékozódhatsz bővebben.

2017-08-07

 

Mától tényleg minden sárga csekk befizetéséhez igazolnunk kell személyazonosságunkat?

Tény, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének Biztonsági Tanácsa (ENSZ BT) az Európai Unió Tanácsával karöltve újabb pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedéseket fogadott el a terrorizmus finanszírozásának és a pénzmosás megakadályozásának érdekében, de ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve minden pár ezer forintos villanyszámla vagy közös költség befizetésekor fel kellene mutatnunk személyes okmányainkat. Az igazság az, hogy 2017. június 26-tól valóban minden természetes és nem természetes személy befizetőt ellenőrizni köteles a Magyar Posta Zrt., de mint mindenhol, itt is vannak kivételek. Az “M” (mentes) jelzésű sárga csekkek minden esetben, míg az “FM” (feltételesen mentes) készpénzátutalási megbízások 300.000.- Ft összeghatárig adhatók fel ellenőrzés nélkül. A Magyar Posta Zrt. teljes hirdetménye ide kattintva érhető el.

2017-06-26

 

Marad a jegybanki alapkamat és jön a vártnál alacsonyabb infláció – határozott a Monetáris Tanács 2017. június 20-i ülésén.

Az egyesek szerint túlságosan “enyhe” inflációs kilátások magyarázataként a Monetáris Tanács közleményében árulta el a döntés okait. Megítélése szerint “a magyar gazdaságban vannak még kihasználatlan kapacitások, de ezek a kibocsátás dinamikus növekedésével fokozatosan megszűnnek” – olvasható a közleményben. További indoklásként említették a munkaerő növekedést, a minimálbér emelése miatt bekövetkezett munkáltatói többletköltséget, valamint a gazdasági növekedést, melyek mind hozzájárulnak a jelenlegi monetáris politika irányához. Nem zárják ki továbbá, hogy időközben lesz inflációemelés, de az inflációs cél fenntartható elérését, mely 3%, fél évvel később, 2019 elejére datálják. Amennyiben azonban az infláció tartósan elmaradna az inflációs céltól, a Monetáris Tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására nem-hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával. A részletek ide kattintva olvashatók.

2017-06-20

 

Július 1-jétől változnak a jövedéki adó szabályok!

2017. július 1-jén lépnek hatályba a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény és rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 45/2016. (XI. 29.) NGM rendelet ellenőrzésekre és jogkövetkezményekre vonatkozó szabályai. Olvashatjuk az adozona.hu oldalon. A részletek ide kattintva olvashatóak.

2017-06-12

 

Még pár nap és megszűnnek a roamingdíjak!

Június 15-étől véglegesen megszűnnek a roamingdíjak, így hamarosan felárak nélkül, belföldi díjszabás szerint használhatjuk a mobilunkat az Európai Unió tagországain belül. Innentől kezdve a hazai díjszabások lesznek érvényesek ha hívásokat indítunk és fogadunk, ha sms-t vagy mms-t küldünk, ha internetezünk vagy használjuk a gps-t. Hogy mégis mire kell figyelnünk és milyen szabályok vonatkoznak a szolgáltatókra, ide kattintva megtudhatjátok.

2017-06-07

 

SZÉP kártyások figyelem!

Ismét fontos határidő közeleg! Már csak néhány napig, pontosan 2017. május 31-ig használhatóak fel a 2015. évben a SZÉP kártyákra kiutalt összegek. A fel nem használt pénzeket a határidő lejárta után a munkáltatók kapják vissza. Ha sietünk, felhasználhatjuk egy wellness hétvégére, vehetünk belőle bérletet valamelyik nyári fesztiválra vagy fizethetünk vele étteremben. Mihamarabb tájékozódjunk a felhasználható keretünkről, hogy lehetőleg egy fillér se vesszen kárba.

2017-05-15

 

Egymilliárd feltört e-mail fiók. Te vajon érintett vagy?

Napjainkban egyre többször, több helyen találkozunk azzal, hogy nincsenek biztonságban adataink, amelyeket virtuális postaládánkban tárolunk. Többféle módszer létezik arra, hogyan védhetjük meg személyes dolgainkat a tolvajoktól, de sajnos soha nem lehetünk elég óvatosak. Létezik egy oldal, ahol 1 perc töredéke alatt leellenőrizhető, hogy érte-e már támadás fiókunkat. Az oldal ide kattintva érhető el.

2017-05-09

 

Május 3-tól elektronikus úton is teljesíthető az élelmiszerlánc-felügyeleti díj – tudatta a Nébih.

A tájékoztatás szerint a piaci szereplők a Nébih weboldalán tehetnek eleget kötelezettségüknek. A bevallás beadási határideje május 31. A bevallás alapján megállapított felügyeleti díjat két egyenlő részletben, július 31-éig, valamint 2018. január 31-éig kell befizetniük az érintetteknek a Nébih  számlájára. Az átutaláshoz szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidő lejárta után, legkorábban június 1-jétől lehet majd letölteni a bevallási felületről – olvasható az adozona.hu oldalon.

2017-05-02

 

Magyarországon nem sokszor találkozhattunk még ilyen lehetőséggel!
0% – os THM-es hitelt kaphatunk új autó vásárlására.

Ha körbenézünk a piacon mostanában, azt tapasztalhatjuk, hogy több márkakereskedés kínál valódi nullás finanszírozással új személygépjárműveket. Érdemes azonban odafigyelni a részletekre, mert egy-egy márka szárnya alatt sem minden modellre vonatkozik az akció és az sem mindegy, hogy hány hónapos futamidőt választunk.

Bővebben

2017-04-27