Munkavállalói nyilatkozatdömping januárban

Magánszemélyként januárban egyik nyilatkozatot kapjuk a másik után, a többi papírról nem is beszélve. Egy kis adóelszámolási dokumentum itt, egy kis adókedvezmény nyilatkozat ott, és akkor a szabadnapokra vonatkozó-, illetve a cafeteria nyilatkozatokról még egy szót sem ejtettünk. De hogy mik ezek és pláne milyen határidőket kell betartanunk, most összefoglaltam, hogy Te is a Neked járó maximális adókedvezményt kaphasd. 

 

A kedvezményeket igényelhetjük havonta év közben a munkáltatónak / kifizetőnek leadott nyilatkozattal vagy a tárgyévi adóbevallás elkészítésénél egy összegben. Ennek határideje mindig a tárgyévet követő év májusa, idén május 22-e.

 

A cikk tisztán látásához két fogalmat szeretnék rendbe tenni a buksikban, mert sokan összekeverik vagy nincsenek tisztában a különbségekkel:

  1. Adókedvezmény: A magánszemélyek adójának összege 2018-ban 15%. Ezt nevezzük SZJA-nak. Ezzel gondolom még nem árultam el túl sok újdonságot. Adókedvezményről akkor beszélünk, amikor ennek a fizetendő SZJA-nak az összegét valamilyen kedvezmény hatására csökkenteni tudjuk.

Nézzük a konkrét számokat egy példán keresztül:
Havi fizetés: bruttó 200.000.- Ft
fizetendő SZJA: 200.000*15% = 30.000.- Ft
Pl. személyi kedvezmény: 6.900.- Ft (betegségek vagy fogyatékosság után)

ténylegesen fizetendő SZJA: 23.100.- Ft (30.000 Ft – 6.900 Ft)

  1. Adóalap csökkentő tételek: Adóalap kedvezményről akkor beszélünk, amikor az adó számításának alapját, tehát a bruttó alap összegét tudjuk valamilyen kedvezmény igénybevételével csökkenteni. A végeredmény természetesen itt is az adó csökkentése lesz, csak kicsit kerülő úton.

Ezt a kedvezményt is számszerűsítem:
Havi fizetés: bruttó 200.000.- Ft
fizetendő SZJA: 200.000*15% = 30.000.- Ft
Pl. friss házasok kedvezménye: 33.335.- Ft

ténylegesen fizetendő SZJA: 25.000.- Ft ( [200.000 Ft – 33.335 Ft] * 15%)

 

Adókedvezmények fajtái:

*Az élettárs csak abban az esetben jogosult a családi kedvezményre, ha a gyermekkel közös lakóhellyel rendelkezik és a szülővel élettársként legalább egy éve szerepel az Élettársi Nyilvántartásban vagy a kapcsolat időtartamát a megfelelő közokirattal igazolni tudja.

**Ha kedvezményét nem tudja kihasználni, mert több a kerete, mint az adóalapja, akkor lehetőség van a családi járulékkedvezmény igénybevételére is. Erről is a családi kedvezménnyel egyidejűleg kell nyilatkozni.

A kedvezményekben bekövetkezett változásokat azonnal jelezni kell a munkáltatónak / kifizetőnek, mert a jogalap nélkül igénybe vett kedvezmények jogosulatlanok, így utánuk pótlólagos fizetési kötelezettség keletkezik, melyet még pluszban 12%-os különbözeti bírsággal is súlyt az adóhatóság.

 

Szabadnapokra vonatkozó nyilatkozatok

A gyermekekhez (magzathoz) kapcsolódó pótszabadságok igénybevételéhez – amelynek lehetőségével immár mindkét szülő élhet -, már év elején nyilatkozni kell a megfelelő nyomtatvány segítségével. A nyilatkozat facebook oldalunkról ide kattintva letölthető.

Az év közben született gyermek esetén az apának járó 5 nap apanapot is abban az esetben tudja csak kiadni a munkáltató, ha a dolgozó ezt a gyermek megszületésekor ténylegesen igényli.

 

Cafeteria nyilatkozatok

Ahol a munkáltató cafeteria-rendszerben biztosít a dolgozók számára a béren túl is juttatásokat, arról is mielőbb nyilatkoznia kell a dolgozóknak, hogy milyen juttatást, milyen összegben kívánnak igénybe venni.

2018-01-25
VGyÉ